wtorek, 17 marca 2015

Napchane


Dzisiaj pomysł na dodatek do obiadu:) dawno nie robiłam faszerowanych pieczarek a to sekund pięć i gotowe. Tutaj jest wersja bezmięsna ale można do środka dodać podsmażony boczek jeśli ktoś ma ochotę.
Co będzie nam potrzebne?
-duże pieczary
- mozzarelę
- cebulę
-bułkę tartą
- sól


Odrywamy nóżki z umytych pieczarek.

Wrzucamy do blendera razem z mozzarelą.


Cebule podsmażamy na patelni.



Dorzucamy do blendera z nóżkami i mozzarelą i blendujemy na gładką masę. Jak pisałam można dodać podsmażony boczek.


Następnie faszerujemy pieczarki.


Ja do środka każdej nasypałam troszkę soli.


Żeby było ładnie pieczary włożyłam w papierowe papilotki do muffinek i tak przygotowane włożyłam do piekarnika na 180*C na 20 minut.



Tak wyglądają upieczone pieczary smaczny i efektowny dodatek do obiadu.

SMACZNEGO :)

Pozdrowienia dla wszystkich lubiących gotować :)

Brak komentarzy: